Sommeraktivitetene er populære

Postet av Frank Eilert Fossum den 19. Jul 2024


Torsdag 18. juli jeg tok en runde på fine Stovner i det gode været for å se og høre litt om hvordan de første ukene av Sommerprosjektet til Stovner SK hadde gått. I Fossumparken med sandvolleyballbanene var det kun eldste jentelaget som trente. Allidrettcampen hadde beveget seg til Jesperudjordet. «Sandvolleyball for alle» fyller fredagene fra kl. 10–13 for barn 6–12 år og ungdom fra 13–17 år kl. 13–16.

På Jesperudjordet var Allidrettcampens deltakere opptatt med mange øvelser. Campen er mandager–torsdag kl. 10–16 for aldersgruppa 6–14 år. De som er med der får prøve alt fra bordtennis til friluftsliv!

Det var ikke så mye friluftsliv inne i Vestlihallen hvor Stovner SKs basketballgruppe har introduksjon av basketball for barn fra 6 år og eldre. Det er også annet ballspill og forskjellige leker. Kissma Kamara, lederen av basketballgruppa var svært fornøyd med oppmøte. Allerede den første dagen, mandag 15. juli møtte det opp 20 stykker. Jeg var der tidlig på torsdag, og da var det allerede 12 stykker. Og det var virkelig full fart og moro.

Det var ikke så veldig full fart på Rommensletta. Det er lagt opp til leker som frisbee, ringspill og andre leker. Men det så ut som om for gjengen som var der da jeg kom, dreide det seg mest om fotball. Fotball blir det mer av når det blir «åpen bane» på Jesperudjordet i ukene 32 og 34 (de to siste ukene før skolestart), mandag til fredag. Aldersgruppe 6–16 år, kl. 12–19. Der blir det også muligheter for andre leker.

Det er fortsatt lenge til skolene starter, men det ser ikke ut til å være mulig å kjede seg – hvis man ikke vil det, da.

Vi ønsker der alle en fortsatt god sommer.


Jentene på 15/17-lagene benyttet anledningen til å trene når Sommeraktivitetenes Allidrettscamp for barn oppholdt seg på Jesperudjordet med diverse aktiviteter. Det er NM-kamper i sandvolleyball denne helga


På Jesperudjordet var det full rulle i Allidrettscampen med fotball, tauhopping og mye mer


Than, klubbens tidligere styreleder, ledet arrangementet med fast hånd


Vi må si det er gledelig at ungene synes å hoppe tau er en kul greie


Fotball er det enkelt  få ungene til å spille


En svært fysisk kortlek ble forklart. Her var det om å gjøre å være kald i hodet og særdeles rask med beina


Leken er i gang. Fire lag har fått hver sin kortfarge. Ved kjegla ligger kort du må snu og se om det tilsvarer den fargen laget ditt har fått. Ta det med deg og løp alt du kan tilbake til basen med det


Enten du har funnet din kortfarge eller ikke, du må løpe. Det første laget som har sanket inn alle kortene i sin farge . . . 


. . . er vinnere!


Blide Valand tok godt imot oss når vi kom til Vestlihallen


Der var de i full gang med oppvarmingen


Og selv oppvarmingen inneholdt intense scener


Deltakerne ble delt i øvingsgrupper


Roy viste hvordan de skulle få ballen opp i kurven


Det så ut som forklaringen var god


Det er fint å være spenstig når man er basketspiller


Det ble en runde til med oppvarming før det skulle spilles basketball. Gruppa deles opp i fiskestimer . . .


. . . haiene har tatt plass på tjukkasen, og er klar til å hive seg ut i fiskestimen


Skulle det bli lite fisk igjen i stimen er det ingen grunn til panikk, flere småfisk er på gang i basketball


Vi kom på Rommensletta da det var bytte på årsklassene. Det ble en liten pause før de eldre ungene kom igang


Det ble en skuddtest før organisert trening. Et bra tilslag ga ballen fart . . .


. . . og den gikk i mål. Ikke så rart når keeperen hadde snudd ryggen til


På andre siden av banen hadde Stovner SKs G11-lag sløyfet sommeraktiviteten, og hadde startet lagtreningen igjen. De skal spille i Norway Cup som begynner i slutten av neste uke. Det kommer vi tilbake til i en senere artikkel


Når det gjelder sommeraktivitetene blir det interessant å følge med hvordan det går med den store interessen som er vist hittil, om den holder seg. Det er fint for alle som er involvert i programmet, enten de er instruktører, sponsorer, eller arrangører at deltakerne er fornøyd, og ikke minst at intensjonen fungerer.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.