Stovner SK har ansatt daglig leder

Postet av Frank Eilert Fossum den 15. Feb 2024


GLADMELDING
Innledning

Det viktigste målet for sammenslutningen av Rommen SK og Vestli IL i 2020 var å kunne gi et enda bedre idrettslig tilbud til Stovners befolkning; også med tanke på at idrettsbevegelsen er en viktig samfunnsaktør. Det gjorde at vi fra første øyeblikk meldte oss på Oslo idrettskrets tiltak "Naboklubb". Noe som innebærer forpliktelser til oppgaver som krever innsats og oppfølging. Siden sammenslutningen har det kommet flere sportslige grupper: Badminton, basketball og bowling. Fra før av hadde vi allidrett, dans, fotball og volleyball. Volleyballgruppa administrerer klubbens paraidrettsgruppe.

De fleste bør kunne finne et tilbud om fysisk aktivitet i Stovner SK. All denne aktiviteten krever administrering og koordinering. Klubben har også driftansvar for en rekke anlegg: Haugenstuahallen, Stovnerhallen, Vestlihallen, Jesperudjordet med klubbhus, fotballanlegget på Rommensletta med klubbhus. I forlengelsen av Rommensletta ligger fotballbanen Rommen grus, som vi også har driftsansvar for. Det planlegges et stort sandvolleyballanlegg på denne banen.

Vi er smertelig klare over en viktig ting: Formidlingen og kommunikasjonen med klubbens medlemmer, potensielle medlemmer og befolkningen ellers har ikke vært tilfredsstillende. For å få dette til å fungere bedre måtte administrasjonen styrkes med fortrinnsvis en daglig leder som har kontortid i klubbhuset. Og vi må være sikre på at den som ansettes er den rette personen. I samarbeid med Oslo idrettskrets har dette nå latt seg gjøre.


Mariann Staxrud Utstumo
Daglig leder i Stovner SK fra 1. mars 2024

Mariann har kommet til en prat på klubbhuset på Jesperud, hennes nye arbeidsplass. Vi er selvfølgelig nysgjerrige på hvem denne dama er som skal styrke klubbens administrasjon, og i stor grad blir dens ansikt utad, bærer av klubbens verdier og holdninger. Det vi vet er at hun er en ekte groruddøl og har spilt håndball for vår moderklubb Vestli IL – bedre kan det ikke bli!

– Ja, jeg er ei oslojente født i 1974 og oppvokst på Årvoll. Gikk på Årvoll skole og den nå nedlagte Bredtvet videregående skole. Og jeg brukte mye tid i håndballhallen. Fra jeg var åtte til nitten år spilte jeg på Refstad/Veitvet, men forlot klubben i 1993 da jeg var ferdig med artium og flyttet til Rena for å begynne på Høgskolen i Hedmark. Tok et to-årig studie i Informasjon og samfunnskontakt, og ett år med administrasjon og ledelse, markedsføring, IT, idrett. Det ble det en cand.mag. av.

– Deretter skulle det jobbes da?

– Ja, det ble først ett år i Trondheim før jeg returnerte til Oslo. Etter hvert jobb hos Storebrand som organisasjonsutvikler med ansvar for både YPP (Young Professionals Program) og EPP (Experienced Professionals Program). I 2000 startet jeg sammen med en kompanjong et firma som arrangerte kurs og solgte kursprogram. Det gikk veldig greit. Og det ga meg en bred erfaring i det å bygge opp resultatskapende funksjoner.

– Men du var ikke helt tilfreds med dette?

– Nei, jeg hadde lyst på mer utdannelse, så i 2013 startet jeg på Norges idrettshøyskole for å ta en bachelor i Sports Management. I 2015 fikk jeg et engasjement i syv måneder hos Norges idrettsforbund som prosjektleder for NIFs gjesteprogram under Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. Det var en stor logistikkoppgave med 200 gjester fra fjern og nær. Jobben inkluderte også ansvar for booking på hotell og avtale/oppfølging av restauranter, samt å lede vertskapsteamet under selve lekene.

– Nå kommer du fra Manglerud frivilligsentral som du siden 2018 har bygget opp fra grunnen av.

– Ja, det er min baby.

– Og den forlater du for å komme hit til Stovner SK. Hvorfor?

– Jeg regner med at det blir noen tårer i dagene før jeg overlater den fem år gamle ungen til andre. Men jeg elsker idretten, og vil tilbake til den. Da Stovner SK utlyste stillingen som daglig leder var jeg ikke sen om å reagere. Groruddalen er viktig for meg, selv om jeg har flyttet over bydelsgrensa til Nordre Aker. Og så har jeg gode minner fra tre år med håndball i Vestli IL ved årtusenskiftet. Det blir litt som å komme hjem.

– Nå er det bare noen få dager til du skal begynne i jobben. Det virker masete å allerede nå spørre deg om hvordan du har tenkt å utføre den. Men du er ikke ukjent med klubbarbeide etter mange år i Kjelsås IL som håndballtrener og styremedlem. Og ikke minst vist forståelse for bygging av klubbfølelse i nærmiljøet ved å være med å stifte og lede Kjelsås IL supporterklubb «Taket».

– Først må jeg sette meg inn i organisasjonen og hvordan den fungerer, og bli kjent med de jeg skal arbeide sammen med. Jeg gleder meg til å få kontakt med klubbens medlemmer. Opprette en kontortid som gir dem muligheter til å komme i kontakt med administrasjonen. Viktig blir det også å treffe våre samarbeidspartnere, det være seg Bydel Stovners politikere og administrasjon, Bymiljøetaten, Politiet, Stovner Frivilligsentral, Akers Avis Groruddalen. Det er mange idrettslag i bydelen som det kan være kjekt å bli kjent med. Kort sagt: Jeg må få opp et nettverk. Det innebærer at jeg kommer til å banke på mange dører – og stille mange spørsmål.

Du spurte hvorfor jeg søkte jobben. Jeg er glad i folk og vet at alle har ressurser som vil kunne berike samfunnet. Det vil bli gøy å jobbe for å få fram mulighetene mangfoldet i Groruddalen gir. For Stovner SK kan det bety flere aktive idrettsutøvere, flere aktive deltakere i det frivillige arbeidet, og større oppslutning om klubben i Stovner bydel. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben.


Mariann i gult, er glad i folk


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.