PÅ TUR I GRORUDDALEN

Postet av Frank Eilert Fossum den 8. Jun 2023


Tirsdag 6. juni fikk Stovner SK og tre andre idrettslag med fotballavdelinger, Romsås IL, Årvoll IL og Furuset IF, besøk av personer med sentrale stillinger for idrett. Bakgrunnen var at Oslos ordfører Marianne Borgen ønsket å invitere fotballpresident Lise Klaveness til besøk hos fotballklubber.

De to hadde invitert flere til å bli med. Blant andre generalsekretæren i Norges Fotballforbund, Karl Petter Løken; Oslos byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal; Oslo idrettskrets generalsekretær, Magne Brekke. I tillegg var det folk fra NFF Oslo, Bymiljøetaten, politiske rådgivere osv. Stovner Bydel var representert med bydelsutvalgsleder Rashid Nawaz og den konstituerte bydelsdirektøren Andreas M. Behring. Ikke nok med det, men NRK og Akers Avis Groruddalen møtte med to representanter hver. Det ble ganske folksomt.

Formålet med besøket var at delegasjonen ønsket å komme i direkte dialog for å forstå bedre klubbenes utfordringer og barrierer for deltakelse. Det gjelder rekruttering, økonomiske kostnader, frivillighet, lokale forhold. De ville høre om klubbenes innsats og løsninger, og hvordan kommunen og fotballen kan arbeide og bidra sammen.

Fotballgruppas leder Espen Myrbakken ønsket velkommen. Hovedtrener Kjell Sverre Hansen Wold overtok og greide ut om våre utfordringer på Stovner. Mye går på økonomiske forhold, men også tilgangen på frivillige til trenergjerning og folk ellers rundt lagene, og ikke minst rene administrasjonsstillinger. Til gjengjeld er det noen som legger ned en enorm jobb som frivillige, og han ga dem stor ros.

Kjell måtte dra avgårde for å lede A-laget i kamp mot Årvoll. Da ble de tre unge, frivillige som var tilstede, Kissma Kamara, Kaihaan Nuristani og Martin Saghaug, gjenstand for oppmerksomheten til gjestene. Et punkt på programmet deres var å få høre hvordan de unge i klubben opplever den. Alle tre er aktive spillere, men de er også aktive trenere og dommere. Kissma er medlem i gruppestyret for fotball, og gruppeleder for basket. Også Martin har valgt verv, han sitter i valgkomiteen for 2024. Kaihaan spiller på flere lag, og er også frivillig. De er altså ikke helt lik de fleste andre medlemmer i klubben. Men, de kjenner hvor skoen trykker, og er flinke til å formidle sine opplevelser.

Det skal bli spennende å se hva delegasjonen kan berette om sitt besøk i groruddalsklubbene – og hva som kommer ut av et godt initiativ fra Oslos ordfører, groruddalsjenta Marianne Borgen.

Nedenfor er det noen bilder fra besøket.


Kjell Sverre foredrar for en lydhør forsamling


Stovnergutta Kissma og Martin ble «forhørt» – og de svarte for seg. Kaihaan måtte dra på fotballkamp


God stemning


Kissma, Lise, Martin, Omar, Rashid og Marianne fant tonen


Anlegg er en viktig del når det gjelder utviklingen av klubbenes tilbud til medlemmene. Det ble en runde på banene ved klubbhuset. Her er de på den gamle matchbanen som har naturgress


Også ute var det god stemning mellom Espen, Marianne og Karl Petter . . .


. . . Jarle og Magne


Omar ga til beste noen av sine gamle fotballtriks


Lise ble intervjuet av NRK . . .


. . . så var det bare å hilse farvel og legge ut på siste etappe, som var til Furuset


Vi kommer selvfølgelig til å følge opp denne saken, også her på våre hjemmesider, når det foreligger noe nytt.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.