Sommeraktivitet: Litt mer enn en vanlig skogstur

Postet av Frank Eilert Fossum den 10. Jul 2022

Stovner SK tok på seg en ganske stor oppgave når de lagde seg et mål om å kunne tilby unger og undom et tilbud om aktiviteter i 9 uker denne sommeren. I tillegg til leik- og sportsaktiviteter ville de også finne noe annet som kunne være aktuelt å gjøre. Og rett i nærheten er det friluftsliv med en vri, som er opplagt gøy å kunne prøve: Oslo Klatrepark rett ved siden av Bånkall gård. Da er du i skikkelig skogsterreng, og kan bevege deg oppe i trærne som en ordentlig Tarzan!

Her er det utfordringer med klatring, balanse og ikke minst høyder. Det er svært gode sikringer, så det er ikke farlig. Men er du seks meter over bakken på ei tynn line som svaier, er det mye skrekk blandet med fryd. Fryden tar helt overhånd når du har kommet deg gjennom en kronglete øvelse, og opplevde at dette mestret jeg!

Torsdag 7. juli la en gjeng på 38 stykker ut fra Stovnerhallen og opp til Klatreparken. Ja, det var viktig å vite at det var 38 stykker, når de skulle tilbake til Stovnerhallen senere på dagen. Det kunne være fort gjort å overse noen i det litt kronglete skogsterrenget. Heldigvis var det flere sommerinstruktører blant de 38, som skulle følge opp sikkerheten på klatreøvelsene, og passe på at ingen gikk seg vill.


Hmmm! Skal jeg helt dit opp . . .


. . . Jadda, helt opp . . .


. . . og så skal du blant mye annet balansere over disse fire lealause tømmerstokkene!


Her er det flere svingende stokker . . .


. . . og så svinger Tarzan seg fra liane til lianeDette kunne gått trill rundt, så det ut til. Men bortsett fra krabbing og å komme seg fra den ene til den andre, var denne ganske grei


Ojjjj! Her er det på nippet


Høytflyvende sommeraktivist


Klar for neste etappe . . .


. . . og vi er i farta


Deltakerne ble godt passet på


Tøffe Zara påstod at hun har høydeskrekk, men la trøstig i vei . . .


. . . og det gikk selvfølgelig bra . . .


. . . og egentlig var det ingen som ville hjem . . .


. . . men til slutt forsvant de siste ut


Alle de 38 kom seg trygt til Stovnerhallen. Og det er ikke usannsynlig at flere av dem vil komme tilbake til klatreparken. Det er mange forskjellige løyper, helt fra små nybegynnere og opp til de aller mest drevne Tarzaner og Janer.

Vi har sagt det før: Det er ikke kjedelig på Stovner om sommeren!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.