Gåfotballen på Stovner er i gang – de første skritt er tatt

Postet av Frank Eilert Fossum den 11. Mai 2024


Det har vært veldig god respons etter forhåndsomtalen på plakatene, hjemmesiden og forskjellige sosiale medier. Så det var ikke til å legge skjul på at vi hadde trua på at det ville dukke opp noen som ville prøve gåfotball. Og mandagen 5. mai kom det mange; instruktøren Eva Mauseth synes ni stykker var veldig godt til oppstarten.

Først og fremst, hva er gåfotball? På "fotball.no" kan vi lese:

"Gåfotball er en morsom og trygg måte å få folk tilbake til fotball; å komme i form, ha det gøy og være sosial. Det er for alle aldre, kjønn, ferdigheter og kondisjonsnivåer.

Gåfotball er en variasjon av vanlig fotball, hvor man ikke har lov til på løpe, takle eller ha ballen over hodehøyde. Et bra tilbud for de med dårlige knær eller andre skavanker som ønsker å holde seg i aktivitet og ha en sosial møteplass. Her er det mulig å gjøre comeback for både kvinner og menn som er 40+ 50+ 60+ og 70+."

Gåfotballen brer seg kjapt. Du kan lese mer og se en god video ved å følge denne lenka:
https://www.fotball.no/fotballens-verdier/gafotball/#Toppen


Det var Stovner SKs daglige leder, Mariann Staxrud Utstumo, og Eva Mauseth som har tatt initiativet til å starte gåfotball i klubben. Mandag 5. mai kl. 11.30 var det første trening på Jesperudjordet. Treningene fortsetter på mandager i tida framover. 

Nedenfor er det noen bilder fra økta. Flere hadde ikke spilt fotball, men det rolige tempoet gjorde at alle hang med, både teknisk og kondisjonsmessig. Latteren satt løst, og alle hadde det moro. Men det er en viktig bivirkning: Helsa di har godt av det, både den psykiske og fysiske – det er gull verdt. God fornøyelse!


Oppvarming


Avspark


Eva innførte deltakerne i regelverket


Avspark ble tatt . . .


. . . og kampen er i full gang


De to rutinerte, spreke damene ble for ivrige, og en liten kollisjon var resultatet. De roet seg litt ned, så flere uhell ble det ikke . . .


. . .men det ble mange morsomme dueller


Perfekt tilslag


En kanonkule ble sendt i retning mål


Alle med fokus på ballen


De siste spark på ballen


Dette var gøy, dere!


Akers Avis Groruddalen møtte selvfølgelig opp for å dekke denne begivenheten . . .


. . . og avisa ville selvsagt ha et lagbilde


Takk til Mariann og Eva for å tilføre Stovner SK en fysisk aktivitet som også gagner de av oss som har litt kranglete knær og hofter, og er blitt litt tungpustet.


Vi er litt sent ute med dette blikket på den første treningsøkta. Så det er bare et par dager igjen til den neste økta på Jesperudjordet: Mandag 13. mai kl. 11.30. Det er spådd lettskyet vær og 20 varmegrader. Har du anledning er det bare å møte opp. Forhåndspåmelding er ikke nødvendig.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.