Skattkammeret + Stovner SK = godt nytt for Stovner!

Postet av Frank Eilert Fossum den 13. Des 2023


Alle skal med er et populært slagord. For oss i Stovner SK er det et mål at alle som vil drive med fysisk aktivitet skal få muligheten. Så langt har klubben tilbud om Allidrett, Badminton, Basket, Bowling, Dans, Fotball, Volleyball. Klubben har også tilbud til funksjonshemmede, foreløpig administrert av Volleyballgruppa.

Selv om idrettstilbudet er der, er det noen som har barrierer som må nedkjempes. I vår bydel er det først og fremst familienes økonomi som lager barrierene. Jentene, som trenger like mye fysisk aktivitet som gutta, ser ut til å bli forskjellsbehandlet, kanskje på grunn av at familiene ikke har råd til at alle ungene kan drive med fritidssysler som koster penger. Men også manglende kunnskap om idrettens organisering kan være en barriere. Dette kan komme av kulturforskjeller og språkproblemer. 

Stovner SK hadde planer om å skaffe utstyr til gratis utlån, plassert i Stovnerhallen og klubbhuset på Rommensletta. Klubben har i mange år hatt et godt samarbeid med Stovner Frivilligsentral som drives av Kirkens Bymisjon, som også drifter Skattkammeret, Stovner. De driver allerede en utlånsordning på Stovner for utstyr til forskjellige aktiviteter for barn, ungdom og familier. Skattkammeret har en kompetanse som klubben måtte bygge opp, og de har to utlånssteder med faste åpningstider. Det var derfor fornuftig å inngå et samarbeide med dem. Stovner SKs bidrag ble å bruke egne midler, og øremerkede midler fra Naboklubbordningen. Videre ble det skaffet tilskudd fra Barn-, ungdoms- og familidedirektoratet. Klubbens hovedleverandør av utstyr, Comet Sport i Lillestrøm, synes dette var en god idé, og supplerte med en god del ekstrautstyr.

Vi stakk innom Skattkammeret mens de holdt på med utpakking og plassering av den store mengden varer Comet Sport kom med. Det dreier seg om varer til nesten 500.000 kroner. De tre representantene for Skattkammeret og inkluderingsansvarlig i Stovner SK, var svært fornøyde med mengden og variasjonen av utstyr.

Administrasjonskoordinator Live Bjørge i Skattkammeret og inkluderingsansvarlig John Walstad i Stovner SK, så fram til et godt samarbeid i tiden framover, og påpekte hvor viktig det er at barn og unge har anledning til å være med på aktive fritidsinteresser, og kunne henge i gode miljøer sammen med sine venner.

Heldigvis ser det ut til at politikerne har tatt innover seg det de aller fleste har sett for lenge siden: Det er mye, mye billigere å forebygge enn å reparere. Å spandere noen tusenlapper til medlemskontingent og treningsavgift, og innkjøp av 20 par skøyter, er en liten innsats for å unngå å måtte betale millioner i å reparere en kriminell rusmisbruker.


Olav, Live, John og Kristian har hatt en stri tørn med å skaffe varene og få dem i hus. Men all jobben var verdt det. Nå blir det moro å låne ut det fine utstyret til de herlige ungene og flotte ungdommene.


Låne på Stovner?
Åpningstider: mandag til fredag 9–15 + mandager 16–19.
Adresse: Stovner Senter 12 (Tvers over gata fra Stovner Senter og Mester Grønn – se i kart)
Telefon: 477 89 491
E-post: skattkammeretstovner@bymisjon.no

I våre lokaler på Stovner har vi alt av utstyr, utenom ski og sykler.

Låne på Tokerud?
Åpningstider: Mandager 18–20 + tirsdager 12–18 + torsdager 17–20
Adresse: Tokerudhallen (se i kart)
Telefon: 488 61 969
E-post: Skattkammeret.tokerud@bymisjon.no

I vårt lokale i Tokerudhallen har vi sykler, langrennsski og snowboard. Vi har også sykkelverksted.

Aktiviteter
Det avholdes snowboardkurs i Liabakken torsdager 17–19
Åpen hall i Tokerudhallen mandager 16–18

Hvem kan låne?
Alle kan låne gratis hos oss. Dersom du er yngre enn 18 år må vi få samtykke fra foresatt. Skoler og grupper som skal låne bes sende e-post minst en uke i forveien og levere så fort dere er ferdig med utstyret så andre kan få glede av utstyret etter dere.

Hvor lenge kan man låne?
Hos oss låner du i én uke om gangen. Det vil være mulighet for å forlenge lån hvis det ikke er stor pågang.

Dersom du ønsker å låne noe vi ikke har inne, si ifra! Vi kjøper inn fortløpende ved etterspørsel.

Aktiviteter

Vi har mange spennende aktiviteter for ungdomsskoleelever. Se kommende program og meld deg på her

Se alle våre aktiviteter


Tilbudet om utleie på Stovner har ytterligere en aktør: BUA Stovner, driftet av HSIL, leier ut alpin- og langrennsutstyr i skisesongen. De holder til nederst i Liabakken. Rett ved Tokerud skole og rett over gangveien ved Tokerudhallen.Akers Avis Groruddalen strekker seg langt
for å få med de viktige nyhetene.

Avisen hadde onsdag 13. desember en halvsides omtale av Stovner SKs julegave til Skattkammer, Stovner, og samarbeidet dem imellom. Følg linken https://groruddalen.no/Stovner SK er enKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.