Om mulig – enda mer gøy å se fotball!

Postet av Frank Eilert Fossum den 5. Jun 2023


Det kom litt overraskende på meg å bli invitert til en fotballfest av Manglerud Star i forbindelse med en vanlig seriekamp for G14. Men begrunnelsen om å lage en ramme rundt kampene som gjør det enda mer morsomt å gå på kamp, har jeg stor sans for. Det bidrar til å bygge lag- og klubbtilhørighet. Skaper en positiv stemning som gjør at flere blir ‘smittet’ til å delta i fellesskapet. Ikke nødvendigvis for å spille fotball, men for å delta i arbeidet i fellesskapet rundt laget og i klubben. Eller rett og slett for å komme og se kamper og oppleve stemningen. 

Og det var akkurat dette vi opplevde i oppgjøret i Manglerudhallen mellom Manglerud Star 2 og Stovner SK 2 G14 i 4. div., avd. 03. En fin ramme med innmarsj, håndhilsen og et blandet lagbilde – og allerede noen av publikum i entusiastisk stemning. 

For spillerne fra Stovner, og min del, var det en minneverdig opplevelse allerede før kampen var spilt. Det var ikke veldig mange av de frammøtte som var fra Stovner. Men noen foreldre og høylytte supportere hadde fulgt oppfordringen fra lagledelsen om å møte opp. Og de fikk full valuta: Stor stemning, jevn og spennende kamp, mange mål og seier 2–5. 

Den egentlige seierherren var Manglerud Star som allerede på første forsøk viste at hver kamp kan bli en fotballfest. En fest som er så gøy at de unge spillerne vil fortsette å  henge i laget og klubben i lang tid. Forhåpentligvis støttet opp av foreldrene som gjerne vil delta på flere fotballfester i klubbfellesskapet. 

Stovner SK takker Manglerud Star for et flott initiativ, og ser fram til samarbeid om flere gode opplevelser og feiende, fine fotballfester.


Ikke helt vanlige forhold for Stovnergutta og trener Martin før kampstart. Men det er fint å gjøre litt stas på kampene.


Stilig innmarsj foran mange publikummere.


Et blanda lagbilde står for noe av det som ønskes oppnådd med "festfotball": Morsom og spennende kappestrid mellom venner.


Det hilses.


Kampstart nærmer seg. Lagenes kapteiner møtes og det skal velges banehalvdel.


Gjestene setter i gang spillet.


Stovnergutta følger spent med . . .


. . . og de fikk se en spennende kamp, og en meget god MS-keeper . . .. . . men de fikk også se at han måtte kapitulere, som her.


Så var det MS som scoret, og det ga jubelstemning på tribunen.


Deretter var det igjen duket for et Stovnermål . . .


. . . og da ble disse to Stovnergutta jublende glade. De bidro gjennom alle 70 minuttene med å holde stemningen på et høyt nivå, både faglig og lydmessig.


Publikum var møtt fram i et stort antall til å være i fjerde divisjon for fjortenåringer. Ingen angret på at de kom!


Det ble noen tette dueller.


Høyt under taket.


Til tider var spenningen elektrisk.


Kampen:

Det blir ikke det store referatet fra kampen, det var litt for mye annet som heftet. Kampen begynte veldig spennende. Hele første omgang var jevn. Lagene scoret annen hver gang. MS unge keeper spilte veldig bra. Selv de driblesterke gutta fra Stovner hadde vansker med å overliste ham.

Utover i annen omgang endret det seg litt. Keeperen var ikke noe dårligere, men Stovner fikk et overtak i spill og i antall scoringer. Stovner tok med seg 3 poeng hjem etter å ha vunnet 2–5. Lagene ligger på 7. og 8. plass. Stovner har lurt seg 2 poeng foran MS, men har dårligere målforskjell. Forøvrig er tabellen veldig tett, og verdt å følge med utover i sesongen.Frivillige fra Manglerud Star og Stovner SK ble hedret med gode ord og tulipaner. (Foto: Magnus Torgunrud Kristensen.)


Oslos byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal, hadde mye godt å si om frivilligheten, idretten og arrangementet han var med på fra start til slutt. Tina Rødahl fra Manglerud Star ledet arrangementet, og er en ildsjel i Festfotball-konseptet. Hun kan glede seg over vellykket arrangement på første forsøk. Godt jobba! (Foto: Magnus Torgunrud Kristensen.)


Vi må summere litt:

Dette "festfotball"-konseptet bunner i et ønske fra Manglerud Star om å få opp interessen for alle breddefotballkamper i klubbene. Gjøre kampene så interessante at spillerne synes miljøet er så morsomt at de gjerne vil henge der. Og MS vil også påvirke familier og venner til å synes dette er morsomt, og noe også de vil være med i. Altså rett og slett et håp om at flere blir frivillige i lag og klubber. Det er selvfølgelig en del arbeide som skal gjøres i denne sammenhengen, men det er svært liten kostnad forbundet med kampene. Tvertom kan det vel hende det kommer noen flere kroner inn i kiosksalg.

At byrådet var til stede i hele kampen var nok ikke bare fordi han er interessert i fotball. Han hadde nok også falt litt for Tinas argumenter, iallfall funnet dem interessante. Kommunen bruker ganske mye penger på idretten, og han ser vel gjerne at kronene effektiviseres.

Omar brukte god tid på å fortelle om hvor mye frivilligheten og idretten hadde betydd for ham under oppveksten. Vi følte han var oppriktig i sin takk.

Hva betyr initiativet fra Manglerud Star for oss på Stovner? Hvis dette er bidrag til å få flere til å delta i det frivillige arbeidet, og få flere spillere til å forlenge forholdet til klubben, er det gode nyheter.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.