50-årsjubiléets første etappe er unnagjort

Postet av Frank Eilert Fossum den 12. Sep 2022


Stovner Sportsklubbs 50-årsjubileum har vært forberedt i lang tid. Men i starten av planleggingen var det under et annet navn: Vestli IL. Navneskiftet skjedde 28. september 2020. Vestli IL og naboklubben Rommen SK hadde i lang tid hatt samtaler gående om et tettere samarbeide. Klubbene hadde tidligere hatt flere felleslag, og blant annet et vellykket samarbeide om Stovneralliansen. Høybråten og Stovner IL var også med i det prosjektet. Idrettens regelverk gjorde at samarbeidet måtte brytes.

Etter et grundig forarbeid var Vestli IL og Rommen SKs styrer blitt anbefalt av et oppnevnt utvalg å slå klubbene sammen. I praksis ble det gjort ved at Vestli IL, som den største klubben, avholdt et ekstraordinært årsmøte hvor Rommen SK gikk inn i Vestli IL. Deretter ble det foreslått at Vestli Idrettslag skiftet navn til Stovner Sportsklubb.

Ingen grunn til å endre på jubileumsfeiringa, altså!

Og lørdag 10. september 2022 var Stovners befolkning – og alle andre – invitert til å bli kjent med Stovner SK. Det skjedde utenfor hovedklubbhuset på Jesperud. Formen bar litt preg av tivoli, med mange aktiviteter for barn og ungdom. Klubbens sportsgrupper hadde egne stands hvor de presenterte sin sport. Ellers var det muligheter for å kjøpe, til en svært billig penge, kaffe og kaker. Líf Laga hadde også et lite utsalg i kaffekroken, hvor deres fruktdrikker kunne kjøpes.

Været var litt usikkert. Om natta hadde det regnet noen dråper. Det var overskyet og litt grått. Mulig det la litt demper på oppmøtet. Men, antall salg i kaféen tydet ikke på det.

Åpningen skulle være klokka 12. Trommeorkesteret med bakgrunn fra Afrika startet opp en halv time før, for å fyre opp stemningen og nysgjerrigheten. Det var de gode til! De synes også det var gøy å være der, og spilte lengre enn avtalt.

For unga, og de voksne med, var klovnen Knerten en innertier, som avsluttet underholdningen med å brette ballonger til alle som ville ha. Han visste nok ikke hva han ga seg ut på. Men han ble stående å lage ballongfigurer leeenge!

Bildene og litt bildetekster overtar fortellingen:

Fredag var det briefing i klubbhuset. Lørdag morgen klokka 10 kom de frivillige for å rigge opp.


Disse ventet på å komme ut . . .


. . . her er de i farta, godt hjulpet av Kissma.


Det var mye utstyr som skulle på plass. Lastebilen hadde heldigvis med seg et utstyr som gjorde at vi slapp å blåse opp fotballdart og hoppeslott med munn.


Fanker'n, åssen var det de skulle settes opp!


Oldermannsligaen visste hvordan de skulle gjøre det, skravle litt, mens ungdommen gjorde jobben.


Stovner SKs lykkehjul greide Svein og hans team å sette sammen ganske greit.


Før vi var helt ferdig rigga kom dagens første gjest, Jarle fra Akers Avis Groruddalen . . .. . . han ble godt mottatt av Ivan og John.


Når én først turte å komme inn på området, ség det på med flere. Lykkehjulet, det var en lykkeopplevelse for mange.


Det tok ikke lang tid før det ble omsetning av kaker, vafler og kaffe. 


Bumpers er gøy.


Stemningen var god.


Pene damer og band, en sikker kombinasjon, har Ivan observert her . . .


. . . og musikerne fenget flere . . .


. . . føtter, bein, hofter og armer fikk bevege seg etter heftige rytmer.


Gratis lykkehjul med gode premier, til og med til dem som ikke har riktig nummer. Det er en vinner!


De fire timene som var satt av til feiringa, skulle ikke bare bestå av kaffe og lykkehjul. Sportsgruppene skulle presentere seg. Badminton har Stovner SK hatt i et lite omfang, styrt av Volleyballgruppa. Interessen viste seg å være stor. Hovedstyret bestemte derfor å starte en Badmintongruppe. Den bestyres av denne trivelige og entusiastiske gjengen, som allerede har steppet opp for Stovner SK i flere sammenhenger.


Flere tok oppfordringen om å prøve badminton.


Det gjøres klar for en nye kamp hos bumperne.


Christian fra Allidrettgruppa var med å spilte fotball.


Rashid, målbevisst som alltid, med stø kurs for å sjekke at Stovnerboerne fikk en trivelig stund på Jesperud.


En annen populær kar som har lagt ned mye arbeide for Stovner, Groruddalen i det hele tatt, er Kay i Akers Avis Groruddalen. Han får også et lite pluss for valg av engelsk fotballag.


Kjendisfaktoren blir litt mer lokal når Geir i Oldermannsligaen får besøk i sekretariatet av Jan Erik. Mangeårig styremedlem i Stovner SK. Også tidligere keeper i klubben.


Geir mottok flere lokale kjendiser. John leder Volleyballgruppa, men røyk akillesen i fotballkamp med 48+. Et lag som sittende Arthur har æren for.


Trang, 25 år gammel, har hovedansvaret for Stovner SK i form av styreleder. Det er ingen liten jobb! Hun er også attraktiv for bandmedlemmene, og ikke minst av ulven fra Akers Avis Groruddalen.


Disse tre hadde hatt noen økter i dagens forskjellige aktiviteter, og satte seg ned for å fylle på litt energi.


Ja, det trengtes en del energi for å være med på alt. Nå er det vel sånn at de yngste har energi til de stuper dødstrøtte i seng.


Jorunn hadde tatt på seg stor jobb ved å bistå dem som skulle bumpe.


De store gutta syntes fotballdart var ei artig greie.


Da musikerne ga seg, dukket denne fargerike kroppen opp. Han het visst Berten . . . Fjerten . . ., nei Knerten var det . . .


. . . han var populær hos de små unga . . . også de store, som står i bakerste rekke.


Knerten og den smilende rosa jenta, gjorde stor lykke med en kjempefin tryllekunst.


Må vel kunne kalle det for en tryllekunst noen av ballongfigurene Knerten kreerte.


Alt har en ende. Selv de triveligste selskaper går over. Nå har gjestene forlatt oss. Vi kan senke skuldrene litt, og være visse på at det har vært en fin dag . . .


. . . men, så må vi jammen begynne å rydde opp!


Lykkehjulet bæres bort . . .


. . . bumperne vil ikke gi seg, men de må, bilen venter . . .


. . . og det siste slaget på ballen er gjort!


Selv om den første delen av Stovner SKs 50-årsjubileum er gjort, så er det ingen grunn til fortvilelse. Vi skal ha flere arrangementer utover høsten. Følg med på våre hjemmesider, og andre sosiale medier som er knyttet til klubben. Akers Avis Groruddalen er også et godt tips hvis du ønsker å se hva som har skjedd, og hva som skal skje i klubben vår.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.