Forberedelser til bowling

Postet av Frank Eilert Fossum den 16. Des 2023
















Stovner Vgs sine elever på breddeidrett får noe av undervisningen her i bowlinghallen til Lucky Bowl på Veitvet



I mars i år lanserte Norges Bowlingforbund «Stovnerprosjektet 2023». Et mangfold- og inkluderingsprosjekt hvor Stovner SK er samarbeidspartner.

Ikke alle barn og ungdommer har forutsetning/lyst til å spille fotball og volleyball, hoppe på ski eller sette utfor i alpinbakkene. Men alle trenger å være fysisk aktive. Bowling er en spennende sport nesten alle kan utøve. Den fenger vidt, noe vi kan se ved at den er en stor sosial aktivitet. Familier, syklubber, skoleklasser, vennegjenger strømmer til bowlinghallene og har en hyggelig stund. Bra for bowlinghallene, men Norges Bowlingforbund og bowlingklubbene lurer på hvordan man kan rekruttere til bowling som en organisert sport? I Stovner SK vil vi gjerne bruke bowling som en sosial aktivitet som knytter familiene til klubben. Det være seg i en bowlinghall eller ved å spille Carpet Bowls (teppebowling) i Stovnerhallen. Men det selvfølgelige målet for et idrettslag som Stovner SK er å kunne tilby organisert breddeidrett – men også konkurranseidrett til de av sine medlemmer som ønsker det. For at opplevelsen av idretten og egeninnsatsen skal bli best mulig for den enkelte, trengs det kvalifiserte trenere/instruktører.

Derfor er det gledelig å kunne fortelle at Stovner Videregående skole legger til rette for utdannelse i bowling i skolens pensum for dem som har breddeidrett. Denne satsinga ligger under Norges Bowlingforbunds «Stovnerprosjektet 2023». Breddeidrettselever i avgangsklassen får aktivitetelederkurs og kan  jobbe som trenere for barn og unge i Stovner SK Bowling. De vil også kunne bli med AKS, og jentegrupper i Stovner SK etter nyttår.

Ungdommene på Stovner Vgs har hatt de første timene i bowling. I uke 50 var de i «laboratoriet for bowling» på Veitvet Lucky Bowl. «Professoren» som foreleste var ingen ringere en Ulf Hämnäs, hovedtreneren for de norske landslagene i bowling.


«Professor» Ulf Hämnäs hadde denne gang blant annet en grundig gjennomgang av hvordan man skal opptre på bowlingbanen. Det er viktig å ikke forstyrre og ødelegge for spilleren i nabobanen


Det ble undervist i det helt grunnleggende: Hvordan poengene i bowling regnes ut. Hva er en strike verdt, og hva med en spare? God matematikkundervisning


Og så kunne elevene starte praksisen . . .


. . .


«Laboratorieassistent» John, viste hvordan det skal gjøres . . .


. . . OK, da prøver vi på det


Bowling er litt tøft også


God stemning i «laboratoriet»


De første oppgavene er løst


Vi ser fram til fortsettelsen på «Stovnerprosjektet 2023», og ikke minst til hvordan lokalt opplærte trenere/instruktører blir mottatt av Stovner SKs medlemmer. Det er fint at elever fra Stovner Vgs blir engasjert i klubbens arbeide, noe de kan sette på sin CV.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.