Stovner SK har i det forgagne mange gode jente- og damelag. Men, det er lenge siden vi har hatt et damelag. Jentelag har vi hatt ganske jevnt. Problemet er at de ikke varer. Når jentene starter på videregående skoler, har det ene laget etter det andre gått i oppløsning. Så er det å begynne på 'an igjen!

Og det er vi i gang med nå. Vi har J10 og J11. Gruppa er på over 20 medlemmer, og i den siste tida fram mot nå, har det kommet en ny spiller hver dag.

Hassan Mohammed Abdi er lagkontakt, og hatt hovedansvaret for treninga. Han har hatt sportslige verv i klubben siden 2015, og kan vise til gode resultater både for gutter og jenter. Nå har han fått hjelp av Merit fra jentenes siste juniorlag til å trene J10 og J11. De hadde fine resultater fra vinterens futsalserie. Fint må det også sies å være at jentene ikke hadde tapt en fotballkamp etter at utesesongen kom i gang.

Ryktene har gått, og undertegnede dro avgårde til Rommensletta kunstgress for å se serieoppgjøret mot Skeid Panter, onsdag 18. mai.

Hassan ildner opp jentene før kampstart

Stein, saks og papir

Skeid startet med høyt press, noe som resulterte i at Stovnerjentene hadde vansker med å spille seg inn på Skeids banehalvdel. På den annen side greide ikke Skeid å lage noen farlige avslutninger. Etter 8 minutter spilte Stovner seg til et fint angrep, med en god avslutning, og satte inn ledelse 1–0. Jentene var i flyten. Og bare 2 minutter senere satte de inn 2–0 etter nok en god avslutning.

Skeid presser høyt . . .

. . . men det er Stovner som setter kampens første mål . . .

. . . og da blir folket på sidelinja så glade . . .

. . . og helt sikkert ikke noe mindre glade, da Stovner la på til 2–0 straks etter

Skeid hadde spilt seg til et par cornere, og var stadig frampå. Etter 14 minutter utnyttet de svakt forsvarsspill hos Stovner til å sette inn redusering til 2–1. Vi spilte litt trangt, det var for kort avstand mellom våre spillere, og vi kom ikke framover. Vi var ikke alene om å spille trangt, så det ble en del klyngespill. Etter 20 minutter spilte Skeid seg til en corner som endte i utligning til 2–2. Stovner spilte seg også til en corner, men den endte resultatløst. Straks før pause gikk Skeid opp til ledelse 2–3.

Skeid jubler for deres første mål i kampen

Ordet «frøkenfotball» kan strykes fra vokabularet hvis det betyr pysete fotball. Frøknene er skikkelige fotballspillere. Villige til å gå i harde dueller og ta en fight

Annen omgang startet Skeid med å spille seg til en corner. Det ble en del fram og tilbakespill. Stovner hadde litt mer av spillet. Kom høyt opp i banen til Skeid, og fikk et innkast etter 6 minutter. Det endte i straffefeltet. Det ble en del fomling, og Stovner greide å sette inn utligningen til 3–3.

Skeid kom igjen i et angrep, men vår keeper hadde en god inngripen, og tok hånd om ballen.

Nå begynte det virkelig å svinge. Etter 10 minutter spilte Stovner seg greit gjennom Skeids forsvarsverk og 4–3. Bare minuttet etter var Skeid på hugget og satte inn 4–4. De fulgte dette opp med å sette inn ledelse 4–5.

Slutten nærmet seg, og blodpumpa gikk hardt på sidelinja. Greier Stovner å hente inn Skeids ledelse? Og ja, det gjorde de, 5–5. Begge lagene kjempet iherdig, og det var Skeid som helt til slutt satte inn seiersmålet til 5–6. Dermed var Stovnerjentene påført sitt første tap denne sesongen.

Begge lags spillere jobbet iherdig. Det gikk litt utover formasjonen. Medspillerne kom for tett på hverandre, slik at det ble vanskelig å finne ballens vei ut av klynga i en befriende pasning. Men de greide likevel å score tilsammen 11 mål. Det er gøy både for spillerne og tilskuerne

Jentene jobba høyt og lavt i hele kampen . . .

. . . og kunne takke hverandre for en god og begivenhetsrik kamp

Stovners jenter i 10- og 11-årsklassene har hatt en god seriestart, og ryktene har gått både om de sportslige resultatene, men også om den gode stemningen som er i laget. Det har, ifølge Hassan, ført til at han hver dag får henvendelser fra jenter som vil være med å spille i Stovner SKs drakt. Noe som gjør at vi har et luksusproblem å takle. Det er ønskelig å komme igang med et tredje lag, men det vil kreve et støtteapparat med trenere, lagledere osv. Og det er ikke bare enkelt å få tak i foreldre som har anledning til å være med.

Men det jobbes med saken, for å kunne ta med alle jenter som vil spille fotball.

Etter kampen skulle man trodd at Stovnerjentene hadde vært litt deppa på grunn av det første tapet. Men, neida! Stemningen var god, jentene var blide etter å ha gjennomført nok en god kamp, og skravla gikk uavlatelig